Oct 11, 2010

Kisah untuk dikongsi ...

Salam ... spanjang 1 minggu ne kn, macam2 crita shaf dgr dr rakan2 shaf ... semuanya berkaitan perhubungan yang putus di tengah jalan ... so, shaf ase cm perlu untuk dikongsi dengan sape2 yg singgah blog shaf ne . ad 3 kesah yg akan shaf kongsikn pada entri kali ini .

KISAH SATU
Kisah ne berlaku pada kawan shaf . Lelaki kita gelarkn sbgai Lelaki A. dye sayang gler2 la kt gf dye ne kn... Gadis A . Perhubungan mereka bermula sejak dorng kt sekolah menengah la.. i guess dah lama la kot kn... sampaila ke saat baru2 ne... yang kwn shaf ne yg lelaki ne la... cian kt lelaki A ne... dye sayang gler2.. and i mean seriously... Namun, disangka panas hingga ke petang, rupanya hujan ditengah hari ... gf dye mnx clash dgn alasan nk bg peluang lelaki A ne fokus dlm plajaran n xnk kcau la ... and mungkin Gadis A ckp dye leh la crik gf bru kt UM tu ... Lelaki A nie akur dgn keputusan ex-gf dye ... yang membuatkn dye terbakar is ble dye bukak FB ex-gf dye yg dye rindukn sgt2 tu, dye tgk relationship status Gadis A berubah dr single ke In a relationship with __________ .... mmg la dye marah . dye ase tertipu sgt2. Hati dye bagai dicarik-carik dr dalam. dye sgt marah dgn apa yg terjadi. with the anger inside, dye mulala mngeluarkn kata2 yg tidak enak didengar dlm status... status yg agak pedas dan panas ..(see wht FB can doo....!!) dan Gadis A ne hanya pasrah dgn apa yg berlaku... no use dye berusaha untuk bercakap dgn kwn shaf ne coz hnye akan mnmbahkn kemarahan lelaki A ne... shaf doakan sangat2 mereka berdua peroleh ketenangan hati dan jiwa.... insya allah ...

KISAH 2
Gadis B dan Lelaki B ... yang ne berlaku kpd kawan baek shaf yg skrg ne ad kt luar ngra mlnjutkn plajaran ke somewhere... (so proud of her!) anyways, dye n ex bf dye meet up kt maktab la.. same school lorh ... so, cinta berputik n perhubungan diteruskn . kwn shaf dipanggil untuk ke PLKN dan meninggalkn ex-bf dye slama 3 bulan ....selama tu, Gadis B menaruh kepercayaan kepada sang jejaka dgn harapan cinta msih lagi sperti dlu ... namun, hampa. lepas dye balek dr PLKN, dye ase cm ex-bf dye dah agak berubah ... kadang2, dye ad jugak nmpk sms dr seseorng yg laen dlm hp Lelaki B yang buat dye syak ada kaitan dgn perubahan yang dialami ... dye masih lagi meneruskn perhubungan hnigga satu tahap, dorng akhirnya clash ... tp haty Gadis B ne ttp x tenang.. seperti ade something wrong.. so, after the break-up, bru dye dapat tawu yg andaian dye tu ad sedikit benar... Lelaki B mmg ade sesuatu dgn gurl laen... luluh hati Gadis B mendengarnya... Hti wanita ne, biasa la... lembut dan mudah tersinggung.. apatah lagi luka dr org yg tersayang. dahla dye stress dgn pljaran, ditambah lg dgn emosi yg tidak stabil... 1 equation yg sgt2 x elok... Lelaki yang berjaya menambat hati nya akhirnye mnjadi lelaki yg menghancurkn segala harapan Gadis B... Beginikah akhirnya sebuah perhubungan...?? Begini kah ...?? yunk, you deserve BETTER..!!

KISAH 3
Ne satu kisah yg org pgl 'cinta monyet'.. dan yang sedihnye, dye berlaku pd adik angkat shaf sndri ... kali ne guna nama je la yer.. nama adik angkat shaf is Tasya . sekarang kalau x salah, dye form 4. anyways, dye sgtla lembut hati ...dan krana kelembutan hati dye jugala, dye senang untuk jatuh cinta dgn seorng lelaki ne... dye punca semangat tasya.. punca tasya tersnyum ... tp .. apa yang dye x tawu, lelaki ini juga bakal menghancurkn hati dye .. and skrg ble dorng da berpisah , sesuatu yg x diduga terjadi. lelaki nie memberitahu rakan2 kt skola bahawa Tasya yg maenkn hati mamat ne.. sedangkn itu bukan apa yang berlaku... jadi, seperti biasa, orang memandang serong kt Tasya dan mengakibatkn tasya x selesa berada dalam kalangan dorang.. tangisan adik shaf sgt berharga... shaf xnk dye nanges2 atas perkara ne... shaf tawu dye tabah... tp, kadang kala kita sndri kalah dgn emosi kita ... xdapat dinafikn kt stu... kita ne bukan nya perfect smpai leh control feelings kita... kadang2, meletop jugak kn...

sayu shaf mndgr ketiga2 cerita ne... seriously shaff sayu .. dan shaf berdoa sgt2 mnx dijauhkn segala apa buruk berlaku dlm perhubungan shaf dgn Bukhari ... shaf mndoakan yang terbaik untuk rakan2 shaf dan juga untuk semuanya...


~Cinta itu memberi, cinta itu mendengar, cinta itu berkorban, cinta itu tanggungjawab, cinta itu mendoakan dan cinta itu memaafkan. ~

No comments: