Mar 17, 2011

self-struggle ..


Monolog Dalaman :

“ Nape la dengan Sha ni? Dia cakap itu pun Sha marah, dia cakap ini pun Sha marah jugak... Knape ni, Sha? Ape sebenarnya yang mengganggu fikiran Sha smpai dia jadi mangsa amarah Sha? Luahkan apa yang Sha ase. Mana tau, malam ni dia tergerak utk bukak blog Sha..”

Sha x marah. Tp, mcm dye.. sha jd defensive. Its like everyday kami akn masam muka kerana perkara yang sama. Family... My family. Shad a xtau mcm mne nk yakinkan dye lg. Walaupun dalam nada gurauan, tp sha sakit. Sha x ske. Sha xkesa dye nk gurau hal lain. Cme when it comes to us, sha xske bergurau tntng itu. Selalu dye ckp.. “ syg yg terakhir utk abg...” n dalam nada gurau td dye ckp..” tp syg leh tglkn abg” (or something like that... close enough...) sha xske. Mungkin pada dye itu mmg gurauan semata mata. Tp x pd sha. I take it more than tht. Its as if sha cm mmg da niat nk tglkn dye. Sakit la. Geram pun ad taw! Kerisauan dye tu mmg wajar... sha mmg x nafikan pon. Tp, kerana perkara itula yang wt sha slalu masam muka dgn dye. Xkan la everyday kot nk mcm tu... penat r weyh. Shad a ckp, kte kne usaha. Selagi kte usaha, insya allah , Allah akn tnjukkn jalan..

1 more thing yg sha x ske. Is when dye tlalu memasang jarak. Meaning ... he makes it a point for me to remember that dye bukan cm sha. Sha tawu dye mmg seorang yg merendah diri. Tp ble dye describe cmtu, dye cm reflect balilk kt sha ... yg sha ni pulak blagak. Cm smlm... x abeh abeh dgn ayat dye ni.. “ Ni lah hidup org sederhana.” Bnyk kali lak tu. I don’t mind tp ble dye ckp mcm tu, dye seolah olah mmg nk pastikn n make sure yg jurang tu mmg wujud n ada. Mcm org kata, sudah terang lg bersuluh.

Shay akin dgn kami tp knape tindak tanduk n persoalan dye seolah olah dye sndri x yakin dgn kami? Sayang dan yakin adalah dua perkara yg sgt2 berbeza. Right now, i want both form him. Can i?

Dlu , kami x mcm ni. Awal dlu, kami ckup bahagia. Tp, bila masa depan mula dicorak, maka timbullah masalah2 yang menyebabkn kami bermasam muka. (i know its always my fault coz shay g slalu mle mrajok) ..

Saya mohon maaf dari hujung rambut ke hujung kaki coz attitude sy yg mmg agak panas baran lately.im trying my hardest to cope up and understand you... will you please do the same for me too?

ILYSM!!

Itulah yang mengganggu fikiran Sha sejak 2-3 hri ni....”

No comments: