Sep 16, 2011

Lelaki... hmph! (Part 1)

Assalamualaikum ...

Hurm... macam mana ya nak gambarkan perasaan ketika ini? Tiada kata yang mampu menggambarkan dengan tepat apa yang terbuku di dada... Tetapi, Allah Maha Adil... Allah tahu apa yang terbaik untuk Sha dan akan Sha patuhi... Sha bersyukur Sha diberi peluang untuk memperbaiki diri... Now, sha ad bertembung dengan beberapa lelaki.. yang berbeza... yang berbeza perwatakan... yang berbeza pula ciri wanita idaman mereka... yang berbeza pendapat dan keinginan ... tpi, satu perkara yang sama pada sha... Nak tawuu..? HAHA.. ada laa ... Mari Sha jelaskan...

Situasi 1 ...
Kisah ini berlaku kepada seorang rakan sha yang sha sgt sgt syg.... beliau kini belajar jauh di rantauan orang... Dia punyai seorang bf di Malaysia... I can she is happy ... tp kami se'geng' x brapa nak happy... Nak tawu kenapa? Boyfriend dia x bg dia lepak dgn kami lagi... Kami cam... What the hell..?? dah kawan sha ni menjauhkn diri dari kami time kami kt kolej dlu... kami agak kecil hati lajugak... siapa x kecil hati... kenapa bf dye buat mcm tu...? apa motif bf dye wt mcm tu...? xpuas hti... tp, xpela.. kami diamkan... n now bila kawan sha da jauh, bf dye ad access ke FB kwn sha ni.. n then nak jealous yg kawan sha ni berborak ngan kawan lelaki... yes, sha tawu mybe kawan sha ni dah jnji xkn chat dgn lelaki lain lgi... *korang rse patot ke??* tpi, kenapa smpai cmtu skali... n then dah kawan sha sedih sedih kt rantaun lain... kalau dia kt sni, boleh gi kami tolong n pujuk... come on laa... sha bukanla niat nk busy body tp sha keciankn kawan baik sha.. jdi, sha reach out la kat mamat ni... bila dtgur, leh pulak dye kluar statement " bgs btl otak org bpelajaran mcm korg kn..." I'm like... what the hell la pulak kann... Sha ckp elok elok... dye nk marah n kasar pulak... mcm mcm la jugak mamat ni ckap...n then skrg kawan sha dalam dilemma... sebab ... bf dye mnx dye remove SEMUA kawan lelaki dlm Fb dia... kalau xremove, consider dye xnk kt mamat ni... mne bleh mcm tu...?? cian kawan sha mnanges mata smpai lebam taw! pndpt korang pulak?
*Sha cter part one dlu....
Komen cepat... bg pndpt....

5 comments:

abe long said...
This comment has been removed by the author.
Shafira said...

Abe along: sha pun setuju juga... biasalah org kata cinta itu buta .... bila sha ckap tntng tu, dye kata, kawan sha ni dah jnji... jnji msti ditepati... tp, ma man r kn jnji ape... kn kn??

abe long said...
This comment has been removed by the author.
Shafira said...

My point knnn? tp ntah laa.... n then mamat tu cakap kteorg komplot pulak.. ape laa... anyways, ntah knape ntah mamat tu. cm tkot sgt gf dye lari. kalau gf dye nk lari,dah lama dye tglkn...

Fadzmie Mohamad said...

Kehkehkeh. Ini kes lelaki cemburu buta la ni. So uncool. Kalau dia ni member Fadzmie, memang dah lama kena kutuk kaw-kaw.