Nov 7, 2011

Macam macam kt Moscow..


Assalamualaikum semuaaa... Mak aihh... semalam macam mamcam jadik... sakit perut asyik tegelak... tpi not to metion hangen satu badan pun ad gak... so... kita mulakan dengan perkara yang membuatkn kami gelak x henti ..

So, setelah kami sampai ke office Simatax kt Spartivnaya.. kami duduk duduk jap.. tnggu Ken n Thinesh sampai... pastu duduk punya duduk... dah nk dekat pukul brapa... kami laparr... so we went to this shop in front of this market.. beli la cheesy bread.. naseb baik mamat tu tawu cakap English...ble dye kata "Cut?" (nk potong roti ke x?) so i asked... " Vi gavarite pa-angliski?" ( Do u speak english?" then dye balas.. " so-so.." heheh... so, xdek la rsau bebenor... n then kami pergi pula nk beli Sharuma.. Sharuma ni pulak cm kebab laa.. cuma kena berhati hati sama ad halal atau x... yg kt spartiv ni halal... so, sha tgh leka ngan hp, Izzati la yg pegi memesan nyy.. izzati lak xtaw ape mamat tu cakap... dye maen sebut je "Da" (yes)... n then tgk tgk, pakcik tu dah bungkuskn ayam panggang seekor... HAHAHAHA.... kteorg gelak non stop kott.... adeehh ...

n then, ble dah petang bru dapat tahu yang kteorg XLEH NK DAFTAR HRI NI! ya allah, panasny hati, allah je yg tahuu .. but anyways, aunty xleh amek sebab nnty jem terukk! so,aunty mnx tlg kak nadia n kak ann direct kn kteorg gne Metro... Spartiv ni Red Line ... (Sila tgk map metro yg berselirat di atas itu...) so, kne tukar g Grey Line and exit kt Brown Line... haaa... confuse x? kami pun... dah la sha n izzati tpisah time nk naek metro.. naseb baik x cuak.. hehehe.... ya allah, penuh dan sesak semuany... n then leh pulakk kami tsesat... adeehh.. dengan cuaca n -10 degress outside, kaki kebas.. jari kebas.. muka kebas... hidung berair... huhuhuhu... mcm mcm..
tpi bak kata aunty, itu semua experience...

Huissshh.. pasnie dah nk snow dahhh...



















1 comment:

Scorpio Girl said...

hu hu hu..lepas ni nak kena tahan bau sowang2 lah plak..kat Moscow tak tahulah kalau diorg ni bangsa rajin mandi..tapi kalau tempat Angah dulu, 3 insan tak mandi ni potong jalan ikut lecture hall kami and then satu dewan bau tengik..masya-Allah..sabar je lah!:P