Apr 7, 2012

Bahagia itu subjektif … :)

Dengan lafaz Bismillah ku memulakan entri kali ini …

Assalamualaikum semuaaa…. waaaaaahhhh…. blog saya kini makin banyak mengumpul sawang …. maaf la ye blog sayang…. Fi agak sibuk kebelakangan ini …

ada satu topik yang Fi nk tulis  hari ini …. Bahagia itu subjektif. Ramai orang kata … kena ada duit … baru leh bahagia.. kena ada wanita cntik, bru leh bahagia … kena ada kereta besar, rumah besar,pangkat tinggi melangit.. baru kau boleh bahagia… Haaaa, itu pemikiran orang kalut. pemikiran orang yang tak bertamadun… pemikiran orang yang mata duitan…

sejak kebelakangan ni, Fi mmbawa diri ke pantai .. duduk kat rumah salah seorang warden, Aunty … Fi membawa diri bukannya apaa… cuma.. Fi ingin cari ketenangan.. ketenangan yang selama ni Fi kekurangan… Penat dari pulang dari Johor, lepas tu denagn Sri Utama dan seterusnya pementasan drama… pada hari jadi Fi pulak, fi kne buat swimming test… Alhamdullillah Fi lepas… Smile  Senangnya hati ada di sini …

Abah and Aunty smue maybe risau mcm mne Fi akan sesuaikn diri dalam rumah mereka… Fi seorang yang simple, jdi Fi x risau kat mne Fi duduk… tpi Fi tgk, mereka hidup dalam serba memerlukan… tetapi mereka happy… tetapi, rumah ini penuh dengan gelak tawa… hilai tawa… usik mengusik… tp xperlu pun mereka ada duit beribu ribu … harta bertimbun timbun … ttpi, mereka satu keluarga bahagia ….

dalam keluarga aunty, fi dapat ahli keluarga yang bru … Dollah, walaupun umur sama.. tpi dye treat fi cm adik pompuan dye… ( ye laaa, kte ni mne ad abg kn…) n dye tu mne ad adik pompuan.. Haha.. samad n Firu pun sama gak..

Paling fi suka ble pgi rumah aunty, is the pantai.. heee~~ allahu.. indahnya ciptaan Allah… dah 3 malam berturut bulan penuh.. cahaya bulan memenuhi segenap ruangan permukaan lautan luas … allahu rabb … Cantiknyaa.. cantiknya… cantiknyaa… fi suka sangat … menangis kt stu pun puas.. sebab fi btol btol rse … rse time tu fi dekat sgt dengan allah… melalui ciptaan-Nya yang indah … ble fi menangis seorang diri, fi trasa sgt diri mengadu kt Allah … *ye la, org akn cakap fi gila sebab the only way nk dkat ngan allah is through solat jerr kn?* salah tu semuaaa… menghargai dan mengambil masa untuk menikmati keindahan ciptaan Allah juga mampu merapatkan lagi kita dengan Allah .. insya allah …

 

Tu je la fi nk bebel… Smile insya allah fi tulis lgi yaa..

ouh yaaaa, x lama lgi final exam fi… wish me luck ya! Smile

No comments: