Oct 21, 2012

Ada otak, xnk fikir .. bila mulut tu dah tlpas?

Dengan lafaz Bismillah ku memulakan entri kali ini ..

Assalamualaikum semua ... Apa khabar sahabat handai semua ...? Alhamdullillah , kita masih di berikan peluang ... so, of course.. maaf laye ... update ni patot mlm smlm tp sibuk dgn finals, jdi tertunda dengan malam ni ... mlm semalam, TAHNIAH BESAR kepada pasukan bola sepak Kelantan kerana menang Piala Malaysia ... you guys worked hard for it ... and for ATM, xpe .. you put on a good show... I'm a supporter of ATM, tpi itu mybe sebab ATM by blood kn.. daddy pegawai tentera, significant other tersayang juga bakal pegawai tentera, rakan rakan pun ramai bakal pegawai tentera ... hehee .. it comes with the environment .. tpi yang fira tak suka ni ... ade la seorang manusia ni .. Makhluk Allah juga ... tp x berkemampuan utk guna otak dye sebelum melepaskan satu statement yang agak bikin panas ... nk tahu ape... meh kte tgk ...
so, ini lah kata seseorang itu kt twitter ... aduhaaai .. agak panas la kn... 

Fira yang baca ni lagi la hai tersangat panas hatinya ... lepas tu, ade hati pula nk bksar dgn kita tuwh ... 

 As usual , twitter kalau view, sila view dari bawah ye ... so, i replied one and then he replied one ...


sendiri dah salah lepas tu nk cri gduh dgn org lain ... siap kata kalau kt US tu mmg askar nombor satu . agak ny nk malaysia ni berperang ke bru nmpk pentingnya askar ...? dah bgus bgus askar ni mnjaga keamanan negara di peringkat antarabangsa jdi x perlu nk perang bagai, boleh cakap askar x main peranan. mcm ni la, kalau tnpa askar, negara yg aman ni xkn wujud ... trust me i know. my dad dah lama dalam bidang ni .. of course sy tahu . 

kalau dah salah tu, reti reti la mnx maaf kn .. ini taaakk ... lgi nk gduh ade la.. pastu dok kalut block kami dr twitter .. alahai dik oi, budak hingusan lagi ... 

disebabkn bola, statement ini keluar .. wajar ke? berkaitan ke? TAK kn? jdi, stick to bola laaa... org lain pun x kesa je Kelantan menang.. dah mmg rezeki Kelantan, kehebatan kelantan ... nk buat mcm mne ... xperlu la nk dok kutuk kutuk dik oi ... lepas tu, ble kne bash tahu pulak nk kecut .. hahaha .. lawak la hang ni dik ... mmg .. mmg i sengaja xnk padam nama awk tu haaa.. biat terang tang tang awk tu siapa ... dok ribut sgt ... adehh .. =.="  lepas tu, kne bash, tahu pulak nk marah.. kuar staatement yg tu, xfkir lak kn? tu laaa..lain kali, watch your mouth .. jgn cakap men lepas.. kelak nnty, sndri tempah maut .. peringatan je la ye dik .. awk tu budak hingusan lagi pun ... jangan cakap psal bnde yg awk tak tahu ... bukan nmpk yg awk pndai, nmpk yg awk ni Kureng sket berpendidikan .. sayang la pulak kn ... kesian sgt dkat awk dik ... :) 

Okay, what ever it is .. KELANTAN, congratulations ... 

selamat malam semua .... 


No comments: