Dec 27, 2010

luahan hati... :)

Salam....

Sekali kala , shaf nk jugak rasakan kasih sayang seseorang yang mencintai shaf seadanya... seseorang yang bila dah muncul dalam hidup shaf, dia akan mencuba sedaya upaya untuk maintainkan kehadiran dia dalam hidup shaf. Shaf tak salahkan dia kalau2 dia I’m asking too much from him kan... tapi itulah hakikatnya... kerana hakikatnya... bila shaf dah bukakan hati shaf untuk seseorang itu, shaf betul2 maksudkn nya.. tetapi, kalau memang orang itu bukan ditakdirkan untuk shaf, shaf redha... dengan harapan Allah dah tetapkan orang yang lebih baik untuk kami berdua... mungkin shaf memang bukan yang terbaik untuk seorang insan bernama Muhammad bukhari bin shaari... dan mungkin kerana itu jugalah kami tidak lagi bersama.... jujur shaf katakn, melepaskan dia adalah satu perkara yang paling susah untuk shaf lakukan... i guess, until now shaf masih belum 100% bersedia melepaskan dia... melihat dia bersama perempuan lain pun dah mampu menggetarkan jiwa shaf dan menyebabkan shaf menitiskan air mata yang tiada kesudahan ni. It seems sampai bila pun bila kita bicarakan tentang Bukhari, shaf memang akan menitiskan air mata. Namun begitu, ramai sahabat handai yang menyokong shaf dan membantu shaf mengharungi segala apa yang berlaku. Shaf sangat2 berterima kasih kepada mereka yang mendengar luahan hati shaf dan menghulurkan bahu untuk shaf curahkan segala emosi ini. Jadi, shaf nak amek kesempatan untuk menghargai mereka2 yang telah bersusah payah merisaukan keadaan shaf dan ingin shaf sentiasa bahagia.

MUHAMMAD IZZAT

Shaf ingat lagi... izzat la yang bersusah payah drive dr rumah ke sunway untuk jumpa shaf just untuk pastikan shaf ni okay... dia bagi shaf segala macam nasihat yang shaf rasa selama ni shaf tawu tp shaf saje pura2 x Nampak... yela.. org kata cinta tu buta kn... smpai kn kebenaran depan mata pun kita endahkan sahaje. Dia ceriakan shaf dan membuat shaf gelak... he caught me right exactly when i had the greatest fall... dan shaff berterima kasih sgt2 kpd izzat...x sabar nk tnggu dia balik... and x sabar nk tnggu dia mula kolej balik... hihi... MMY, izzat... MMY.. J

LIANG CHUEN CHIN

This is a true brother. Shaf xpnah jmpe dia tp we met through the internet and dia dr RMC. He is really protective of me and i really appreciate him being my brother... when he knows im in trouble, he calls me and checks whether i am okay or otherwise. If he found out that i am crying, i will be scolded by him... had to promise him summore... haiya.. and all this emoness, i inherit from him... haha....i never expected the bond to be tight like this but i am thankful that liang chuen chin is my brother... And he is in Russia right now... MMA.... hoping to join my brother soon... abang besar, u don’t bully me,okay.... my dad trusted u taw.. dats why i can go to Russia... haha... u hve to tke cre of ur adik sister... muwahaha.... dun worry.. i’ll be a good girl... i’ll be a very good girl.. hve to mke sure i dun slack off and that i study... c u in sept 2011!! God-willing... J <3

FAIZ BAKAR

Ahakz... mamat kiut ne gler kesian... dia la yang paling banyak spend time ngan shaf n bantu shaf menghadapi sume ni... tp, ce tnye dia. Brape kali lengan dia tu ad calar2, luka2, and ad kesan kuku gara2 shaf tgh geram atau marah...? time2 shaf tgh marah/geramla, dia sudi menghulurkan tangan dia tu untuk dijadikan tempat lepas geram... nnti kuar la ayat emo dye tu..” yela, i kan hidup nk jd punching bag u je...” haha... ayat gler emo... maaf ye budak kiut... he’s there when i needed him. And that is what i mean by friends. one time, He was willing to accompany me at the foyer until 2 in the morning.. (itu pun pas lama da tertangguh... 5 more mins.. kul 1.30 la plg lmbat... kul 2 la shaf paling lambat) haha... cian dia.. tp dia la yang selalu temankan shaf. Kalau ice skating, dia la partner setia shaf.. kalau shaf jatuh, dia akan bantu shaf bangun balik and hand-in-hand, kami akan skate balek... thnx faiz... u r a true friend. mungkin coz slalu sgt manja ngan dia, slalu termimpi dia... HAHA... pastu dia prasan shaf rindu kt dye... macam2 la budak kiut ni.. ingat faiz, mne six pack u...? i c only see 1 pack jew... ngeee...~~~ satu sms dia yang shaf akan ingat coz gler2 makan dalam... " u ni pn, nape lemah sgt ni? asik nangis je.lg la ******** gelak2 kt u klu camni" pergh... gler makan dalam wooo...

IZZAH, SHERA,ARINA, AMINAH HANUM, ALYA SHAHIDA, ATIQAH BAZILAH,AIMAN, INTAN LIANA, IR NURHIDAYAH,IZWAN, FAHMY...

Kepada nama2 yang tertera, all of you guys contributed kepada kecekalan dan kekuatan yang shaf ad sekarang... terima kasih kerana mengambil masa untuk mendengar luahan hati dan sudi memberikan nasihat dan kata2 semangat kepada shaf. Certain of you shaf xbrape knal dengan begitu rapat, tetapi kalian masih lg mengambil masa untuk bersama shaf and all... and i thank you all for that... you really gave me the boost to cntine my life and not feel like its the end of everything..

What i learn from this is that when something ends, it doesn’t mean it will end. Its only the beginning of a new thing.. and alhamdullillah, Allah still gave me the chance in life for me to pursue my dream of being a doctor instead of a lecturer. Betul kata orang... Allah tahu apa yang baik untuk hamba-Nya. Kalau memang dia tidak ditakdirkan untuk shaf, shaf redha. Allah knows what is best for me. I have to admit that shaf masih lagi rasa sayang kepada bukhari, tetapi akan shaf simpan dalam hati. Kalau mmg dia jodoh shaf, xkan lari walau ke mana pun. terima kasih atas segalanya....

~SHA~

3 comments:

intan.liana said...

:) be tough.

pArKiA SpEcIoSa said...

yes..He knows what's the best...
=)
jgn down k??just senyum je...
mungkin itu salah satu perjalanan ke arah pembesaran...=,="
berterabur gile ayat..pe pon...u know what i mean kan?? SMILE!!!!

Shafira said...

intan : thnx so much,,im trying my best to hold on... :)
parkia :ye, shaf paham.. hihi... thnx also to you...