Mar 30, 2011

Hurm...

Salam....

Sepanjang hari ni, (slain dr menahan rasa senggugut yang teramat sangat ...) sha asyik terkenangkan segala peristiwa lama.... some are happy memories and others are vice versa. Every memory i could recall ... maybe dated back since I was in The States... Sha ingat lg how I met my friends... how saying goodbye was hard... and i had a boyfriend by the name of Patrick Christie... J HAHA... that was ages and ages ago...

And then ble balik Malaysia, daddy kne transfer g Sabah... sha pn skolah kt Sabah la kn... SK Tanjung Aru 1 ... That’s where i met new sets of friends... and some of them are still my friends until today . N then berpindah ke Maktab Sabah... pastu, dpt tawaran ke MRSM Kota Kinabalu...

Time MRSM KK ni la mcm2 taw... i remembered kami menyorok dr warden just so kami leh escape Prep.. knekan kawan2 time birthday dorng smpai menjerit n bergegar 1 blok Aspuri .. smpai warden yg da tdo pn tbgn n dtg kejar kami... HAHA... kwn2 yg awesome dan hebat ... perwakilan sne sni.. kalau dlu kt Sabah n Kuching, kalau perwakilan .. dah tentu tentu naik belon kn.... nk smpai ke semenanjung... time form 2, makin brani... bawak hp... malam2, bergayut ... HAHA... yang paling sha ingat... uncle Jeson(driver Daddy) akn dtg pd hari Jumaat ptg n amik sgala bju kotor sha n then Sunday nnty mommy n daddy dtg bg balik bju2 tu... plus mybe KFC ke, McD ke... i kinda got into a conflict with my best friends... tp tu sume misunderstandings... J Lia sama Syida... aq rindu woo sama kamu suma... jgn bha kamu balik Sabah .. stay dlu d rumah aq ... J

MRSM BPJ pn sme gak.. tp i guess MRSM BPJ plg kuat la kot impak... mcm2 blaku kt sne... pnjat pagar la... xnk turun riadah la.. msok JDM la... the most silliest... fight over a boy.. ntah mcm mne sampai tahap tu pn sha sndri xtawu... but i guess it wasn’t worth the trouble.. mngutuk.. dikutuk.. dimalukan depan org ramai... ape lg.. ouh yea... kne rotan... kne wt helicopter oleh warden n LDP coz lmbat turun maghrib... mcm2 la jugak kn... ad certain ckgu yg ske aq... yg bnci aq.. n ad certain yg hnye ske aq ble nk aq wtkn something.. n then bnci aq balek... haha.. pelik x? Ad certain yg bajet bgos gler nk mmpos..ad yg poyo.. ad jgak guru2 yg pd sham mg sgt2 baik hati.. n lawak...

Tp, sha tpkir... kalaula aq x lalui semua tu, adakah aq akan jd lebih baik atau jd lbih teruk? Kalau la aq xlalui semua tu, adakah aq akn jd mnusia yg lebih bahagia...? adakah itu akan menjadikan aq pelajar yang lebih cemerlang? Kawan yang lebih baik? Pencinta yang lebih hebat...? ntahla... kadang2, sha xlari dr melakukan kesilapan.. manusia... itu lumrah...

Tp, wlau apa pn... sha x mmnyesal atas apa yang berlaku.. mcm sha ckp kt junior sha.. kadang kala, kita perlukan dugaan seperti ini utk jadikan kita lebih tabah... dan alhamdullillah... sha msih lagi mampu bernafas dan meneruskan perjuangan hidup sha... J

No comments: