Aug 23, 2011

Lelaki yang terlalu mengikut kata wanita ....

Salam ...

sha terasa rajin pula ingin bercerita tentang sesuatu ....

Masih berkenaan Jejaka B yang sha ceritakn di entry yang lepas.... kali ni dia dah baik dah dgn gf dye ... tp ada satu je yang sha x berkenan ... Sikap dia yang terlalu patuh kata gf dia...

Meh sni kte story story tntng topik ni..
Yes, sha sedar sha ni perempuan .. Mesti la sha suka lelaki yang dengar kata sha.. tp apabila lelaki terlalu mendengar, sha trasa cm jdi queen control la pulak... "Xpela... malas nk gduh ngan dia laa... " ye la.. mmg la malas nk gduh.. tp hnye krn tu, sikap tegas kita kte cmpak luar tingkap...? come on laaa.... setahu sha, lelaki mmg sepatutny bertegas... bukan berkeras pun... hanya bertegas...

dalam past relationship sha, sha mmg lebih suka lelaki yang take charge ..bukan la nk kata perempuan ni lemah ke apa ke... tp, itu mmg lumrah hidup... lelaki bakal menjadi pemimpin dalam keluarga... mcm mna nk jadi pemimpin yang bagus jika sudah mnyerah dan give in pada everything... there is such thing as toleransi knnn.... so, apply laa... lemah la kalau gurls je yg dgr ckap lelaki dan lelaki je yg dgr ckap perempuan ... gurls pula, jgn la nk kongkong sgt ur men ... kalau korang kongkong sgt, akan lari... tp mybe some of ur men sgt sgt sygkn korang smpai mybe tahan hati mereka yang terasa... skrg sape yg cm perempuan...? nak terasa sana bagai...

pastu nnty complain kt org lain, gf i mcm ni.. mcm tu... tu kn mengutuk namanya tu... sape suh xnk bertegas... nk berlembut.. konon sikap tu adalah sikap Best boyfriend of the year ... Of the year la sgttt kann.... pastu, "xpela .. bia saya je yg taw.. xnk dye kecik hti.." HAHA... smpai bila xnk dia kecik hti?? smpai mati..?
ntah la... sha geram tgk laki cmnie... rse cm nk bg sepak jee... siyes cakap... isshh...

so, pendapat kalian pula?

9 comments:

Fahmi Mahat said...

bila da teramat syg, terkdg lelaki 'larut.'
ingatkan lah dia semula, apa yang buat awak suka + syg dia pada awalnya.


if dia sedar, dia akan jadi tegas semula.

cukuplah. =)

yang suka entri ni,
FahmiMahat

SyuE said...

adess. susah nk cari camni skunk ni. ;) klu ade, mmg 1 dlm sejuta. tp, tu la.. x bole la bg muke sgt kn. dorg kn laki.

Shafira said...

Fahmi Mat : :) sha paling xsuka lelaki ug xde ketegasan dalam diri... ibarat mereka ni tiada pendirian ...

Syue: Susah kaannnn.... huhu... mmg la xleh bg muka sgt pun.. tp cm tolak ansur tu kn sntiasa ada... xyah r salah sorang nk act cm lembu dicucuk hidung... hodoh bunyi nyer... huhu ..

deli said...

hurm.. sptutnyer 2 la.. mende nie tjdi klu laki nie da terlalu syg.. tkot gurl 2 tggal kan dye.. maybe jgak sbb personaliti seseorg.. seharusnyer.. seorang lelaki 2 pandai memanipulasi kan situasi.. bile nak berlembut bile nak kne tegas.. garang..

pendapat ikhlas..
salamm..

Shafira said...

Deli : benar... sha xde expect lelaki utk garang... tp tegas.. itu yg penting... sungguh x best ble kte tgk laki ikut telunjuk perempuan.. hilang kelelakian mereka...

Nas Azhari Hamzah said...

ha3. very nice one. kadang2 ni guys ni bila dengan girl ni lain sikit cara layan die. banyak ar guys , kalau kay luar punyela macho. jumpe awek, adeh....cam bro fahmi cakap, larut. but u have a very good point la entry u ni. cam kadang2 laki ni nak jaga hati girl ni biasa la anguk kepala jea laaaa kang cakap banyak2 gadoh lak. ha3.

Missjajan said...

x suke jugak lelaki macam tu . terlampau mengikut macam lembu dicucuk hidung . haihh

Shafira said...

Nas : Ni based on my experience with my own friend... sebab itu sha tulis... tp geram betul bila apa je girl dye nk, dye ikut... cm hape jeee...

Missjajan; sama kita.. x suka..! :)

Chachos Cheezy Wedges said...

ooo... xkkan jd laki yg mcm tuh.. insyaallah.. ^_____^