Aug 22, 2011

Manusia jenis apa la nie ....

Salam semua sahabat ...

apa khabar semuanya hari ini? Jadi, sha nk update blog dengan satu cerita yang pada sha la kn... paling teruk... tp org kata ada lagi yang lagi teruk dari dari tuu... mari kita mulakn cerita...

Cerita hari ini berkisarkan Minah A dan Jejaka B... (sebab sha gne minah is sbb dye kuang ajar, so sha pun kasar la kn... :) )

So, Minah A ni sepupu kepada Jejaka B ni... Jejaka B ini kawan baik Sha ... ada la gelaran manja antara Sha ngan Jejaka B ni tp kami xde pape hubungan,... harap maklum yaaa... so, nmpk laa nama Jejaka B ni online kt FB... sha pun tgur laa... rupanya bukan Jejaka B... instead... it was Minah A... so, Minah A ni dah curious npe sha panggil Jejaka B cmtu... sha just ckap la kami kawan baik... dye x cye.. to make things worst, Minah A ni ngadu kt girlfriend Jejaka B... Sha xde la kesa sgt sbb mmg Sha xbuat salah pun ... so, why should i be scared kn...? tp, sha xmo la Jejaka B ngan gf dye gduh.... sha cakap la kt Minah A ni , x fikir ke apa akibat dari tindakan awak tu... taw x minah A ni jawab apa.... 'Taw, dorang akan gduh... SUKA!' ... cerita sebenarnya Minah A ni minat kt Jejaka B ni... smpai dye sanggup timbulkn kekecohan dalam perhubungan Jejaka B so that dye leh dapat Jejaka B..

Konon la Minah A ni kata dye protective of Jejaka B ny gf.. sbb tu dye kne gtaw... sha ckap kalau da protective, awat nk buat gf dye terluka.... Minah A ni jawab xpe.. ble dye hurt, I will comfort her... Genius x i?? then gf Jejaka B ni akn trust I lebih lagi instead of org lain... Sha direct je trus sound... pehal buruk sgt prangai tu... Minah A ni ckap Biarlah... Pastu, sha sje je kasi hangin ini Minah A... HAHA... sha ckap la Jejaka B ni xkn crik r org mcm dye... Lelaki yang baik hanyalah utk perempuan yang baik ...n then Minah A ni ckap " I taw kelemahan Jejaka B.. dye nakal.. i boleh offer dye something lebih..." Masya-Allah... smpai cmtu skali taw.... Sha pun apa lgi... sha ckap " kalau anda ingin offer ap yg saya fkir anda akn offer,anda mmg serendah rendah manusia di dunian ingat... x mungkin dye akn kekal dgn someone yg xreti jga diri n xde hrga diri ,..."

n then Minah A ni pkir dye bijak sgt r kn..dye kata kawan sha ni Jejaka B ni xkn detect perbualan kami ni.... dye dah delete, katanya... haaaiii, org genius la katakan... tp, sha kata, Jejaka B ada password sha n dye msih lg boleh view chats ni dlm akaun sha... kono dye kata , Jejaka B xkn cye kt Sha... n gf Jejaka B msih cye kn dye... Sha ckap senang je"mmg... mmg gf dye percayakn kamu...tp kamu nk kn siapa? kamu nk kn fira ka kamu nk kn Jejaka B?apa guna kamu dpt kepercayaan gf dia jika kamu mendpaat kebencian Jejaka B..? " HAHA... punya la panas minah A ni,,, n then dye pkir dye smart sgt dye g tukar segala password dlm Jejaka B nye akaun.. FB n Yahoo... Jejaka B log in gne akaun sha n then mmg minah A kne sembut habis habisan laaa!HAHAHA.... pdan mukaaa... n then xpasal pasal, dye declare sha sebagai musuh diaa... yg ni, no brainer la.. sha jawab je... "bukan saya yg buat kamu dalam masalah ni.. diri kamu yg buat kamu dalam masalah ni.. deal with it...

kalau ikutkn hati, nk juga tambah tambah lg... tp sha xnk jadi cm Minah A yang sewel ni... Sha lebih matang dr itu... Tapi, betul laaa... manusia ni pelik... sha x sangka sha akan jmpe manusia yg sikap dye cmtu... huhu....

kalian, jgn la kita menghancurkan erhubungan org lain demi kepentingan diri... Allah x berkat ....

No comments: