Jun 30, 2012

Words ... also falls under manners ....

Dengan lafaz Bismillah ku memulakan entri kali ini ...

Assalamualaikum semuaa ..
Selamat tinggal Jun, moga kita bersua lagi ..
Selamat kembali Julai... Bertemu lagi kita ...

Soooooo, rasanya perlu juga menulis apa yang tersirat di hati .. tak tahan hati menanggungnya lagi ... ayat xleh blah!* so, kita mulakan dengan my first class of teaching today . it was awesome. I wasn't teaching tpi sgt la seronook ... and next week will be me alone ... insya allah bolehh ... :) huwaaa... okayy, so let's go to a more serious topic..

Now, maybe selama ni fira go with the flow sebab fira xnak cari gduh ... fira xnk cri pasal n seriously too lazy to care. so, here's the deal. fira tahu fira x sempurna.. xde la baik sgt dlu dlu pn tp fira tgh mncuba. so here goes. dalam diri mana mana perempuan pun, lelaki .. x .. bukan setakat lelaki, malah perempuan lain juga mencari ciri ciri tu... faham kan apa maksud fira? fira pun selalu juga kasar... tpi ksar fira berbatas... fira selalu je annoy org.. tpi bukan kerap ... and dalam setiap perkara *insya allah* fira akn fikirkn situasi org lain dlu before fira... jdi kn, xfaham kenapa kadang kadang susah sgt org lain pun nk faham . bukan la nk egosentrik sangat pun... just that bnde tu common sense kot. yg satu agi, semua kena ingat .. kawan kawan kita adalah ceriman kepada diri kita sendiri. Kalau kawan kita baik, org pun memberi cerminan yang kita juga insya allah baik juga orgnya kerana berjaya berkawan dengan orang seperti itu. begitu juga dengan orang yang sebaliknya. orang akan memberi cerminan yang buruk kalau kawan kita berperangai tak berapa elok. sebab org akn fkir, knpe kita berkwan dengan org mcm tu.. as for me, fira suka berkawan dengan org yg dr pelbagai ragam. membuat fira lagi matang menjalani kehidupan ...

ouh well, sebab tu, fira tgh cuba sgt menjaga tata tertib fira sebab fira xnk kawan kawan fira malu bila mereka berkawan dengan fira ...

#akumerepek. Thank you. hahahah

1 comment:

Jessmyn.Jm said...

hey sayang. cheer up. everything's gonna be alright right after hurricane's over. ♥ just hang on!