Jul 25, 2012

Kadang kala .....

Dengan lafaz Bismillah ku memulakan entri kali ini ..

assalamualaikum semuaaa.. lama dahh tak tulis isi hati dalam blog ni kann.. so, mlm ni maybe akn menulis sedikit coretan apa yang di hati ni laa...

sbagai perempuan, sudah semestinya fira mendambakan perhatian dan kasih sayang dr org yg fira sayang.... itu sudah pasti ....

Kadang kala fira nk jugak rasa...
- Diri dihargai dan disayangi ... dapat msj pagi pagi tulis "assalamualaikum sayang" ... or maybe time malam dengan ucapan " goodnight syg. love you, miss you." Trust me, that would make my day!
- Nak jugak bila pergi bazaar kn, ada someone tu yg sudi tgk tgk kn mna kita melangkah. tgk sama ada ad org kacau kita ke x... pegang tangan kita n pandu arah mana nak pergi.... Allah, I would melt for a guy like that!
- Nak rasa kehadiran seseorang tu bila masa kita perlukan dia. time senang, time susah .. time gelak gler sakan, time nanges smpai hingus meleleh... sume tu laaaa! n si dia tidak segan silu utk tolong kita sapu air mata, or even hingus yg meleleh tu.... haahhaa.... ad tau laki yg cmnie..... and i wish i can get one too...
- nk jugak rasa diri tu kadang kadang tak penting, tp penting... hahaa.. mesti pening kn bce? its like.... dye buat kita ni penting, even sebenarnya kita tahu kita ni x penting..... tpi dye akn cuba sedaya upaya utk tnjuk yg dia sayang kita.... even dalam bentuk msj, kata kata, senyum dia.... lirik mata dye... cara dye sebut "I LOVE YOU" kt tepi side mirror kereta yang hanya kita nampak... cara dye bisik kt telinga kita, " I LOVE YOU" ....
- Nk rasa diri leh jadi budak budak dengan orang yg kita sayang. tak perlu lah serious sentiasa kaann.. ble ad sifat budak budak tu, rse cm manja pun ada, menggedik pun ada.. bhahahaa... tpi tu laaa... leh je cakap.... " aiyoookkkk, xtawuuu.. sape buat....?" ahahhaa... cm zaman kita kecik kecik dlu kn..... cmtu la fira mimpikan ...
- Dye tanpa segan silu gurau mcm mcm dgn fira... tpi kalau fira merajuk, dye trus pujuk comel comel... itu laaa yg fira harapkan ...
- andai dye trasa nk tglkn fira, dia masih lagi mampu memikirkan sayangny dia pda fira dan sudi beri fira peluang lagi. dye nmpk usaha yang fira cuba buat dan dia sndri cuba utk usaha jgakk...

banyak lagi sebenarnyaaa... tpi, itu antaranya laaa.... dan itu la yang fira harapkan dan impikan...
MUNGKINKAH fira dah jumpa Mr.RIGHT fira? atau Allah masih lagi sembunyikan siapa dia jodoh fira yang sebenarnya? Hanya Allah yang Maha Mengetahui.


No comments: