Aug 31, 2012

Tugas sebagai guru paling senang .... .? Serious ?


 Dengan Lafaz Bismillah ku memulakan entri kali ini ...

Assalamualaikum semuaa ... Salam September semuaa ... bulan yang sangat istimewa utk Fira .. well, enough about that .... so, ad kakak fira tdi .. tnmpk status dye cakap ad org condemn pekerjaan seorang guru .... silala view atas tu haaa ... ada snapshot lagi yaaa....
so, she is an engineer .... and pemikiran dia mcm ni? haaiiihhh ... akak syg, rugi je blajar tnggi tnggi tpi pemikiran mcm tuu .. kesian sgt sgt ..


Semasa anda kecil, bukan guru ke yg mula membantu anda dalam pelajaran? yang membantu mengembangkan potensi diri anda? tanpa guru, anda bukan la siapa siapa ...

just because guru ada holiday, balik pda petangnyaa ... its because WE TEACHERS DESERVE THOSE! Itu laaa.. try walking a mile in a teacher's shoes, and I bet you will take back your statement ..

this is how i think... semua pekerjaan ada susah senangnyaa ... but it doesnt give you the ticket to condemn others ... i boleh je cakap dalam proses you nk jdi engineer ni, bvukan ckgu yg bantu you? bukan lecturers yg bantu you...? lecturers pun cikgu jugak kn?? same basic jugak kn? so, who the hell are you to say kerja ckgu senang? tahu x, balik kerja tu pun, ada juga lagi perlu fkir nk plan cara mengajar, alat bantuan mengajar lagi .... nk tanda kertas pelajar, selesaikan masalah pelajar.... so, perempuan, sila tarik balik statement itu .... my MOTHER is a teacher and she is one hell of a great teacher ..

Perasaan terhebat seorang guru bila ank muridnya berjaya ... your teachers are now dissapointed in you because they never realized they taught a girl with no manners ... kalau bekerjaya tpi akhlak xde kak, serupa xde ape ape.... :)

wallahuallam ....


3 comments:

Amie said...

Saya seorang guru & hanya guru sahaja yang tahu apa tugas seorang guru16... salam kenal follower 247.

Hafizul@Deeana said...

agreed...ingatlah GURU tu seperti ibu bapa kite disekolah..tanpa mereka sapalah kite

Anonymous said...

berat jugak tugas guru ni... cuma ada masa utk bisnes direct selling